Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

HITLER 'S TABLE TALK 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1941, ΜΕΣΗΜΈΡΙ

ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΦΥΡΕΡ: Η  αποστροφή που νοιώθουν οι άνθρωποι  για το φίδι , τη νυχτερίδα και το σκoυλίκι  ίσως να έχει την αφετηρία της σε κάποιου είδους προγονικές μνήμες. Θα μπορούσε να οδηγήσει πίσω σε μια εποχή όταν τα ζώα παρόμοιας φύσης , τρομακτικών διαστάσεων τρομοκρατούσαν τον προϊστορικό άνθρωπο.
Έμαθα να μισώ τα ποντίκια από την εποχή που ήμουν στο μέτωπο .Ένας τραυματισμένος άνδρας εγκαταλελειμμένος μεταξύ των χαρακωμάτων γνώριζε με σιγουριά ότι θα κατασπαρασσόταν  ζωντανός από αυτά τα αηδιαστικά τέρατα.
(Στη συνέχεια ο Φύρερ στράφηκε προς τον Γκρούπενφύρερ  Wolff που είχε επιστρέψει από ένα κυνηγετικό  τουρνουά στη Σουδητία που είχε οργανώσει  το Υπουργείο των Εξωτερικών προς τιμή του Κόμη Ciano .Στην εκδήλωση αυτή ήσαν προσκεκλημένοι επίσης τόσο ο Ραϊσχσφύρερ των SS όσο και ο Υπουργός Οικονομικών. Ο Φύρερ βρίσκεται προφανώς σε καλή ψυχολογική διάθεση και ο  διάλογος που ακολουθεί είναι απολαυστικός.)
ΦΥΡΕΡ: Και τι ακριβώς σκοτώνατε ; Αετούς , λιοντάρια....
ΒΟΛΦ: Όχι κοινά κουνέλια
ΦΥΡΕΡ: Τώρα μεταξύ των κουνελιών θα κυριαρχεί ο ενθουσιασμός. Η ατμόσφαιρα ξεκαθάρισε.
ΓΙΟΝΤΛ:  Και σεις αποκαλείτε το παιχνίδι αυτό κυνήγι "άγριων ζώων"
ΒΟΛΦ : Μάλιστα.
ΓΙΟΝΤΛ: Δεν θα ήταν ορθότερο να το ονομάσετε κυνήγι  "κατοικιδίων ζώων";  
ΦΥΡΕΡ : Και ασφαλώς κάνατε χρήση εκρηκτικών σφαιρών....
ΒΟΛΦ : Όχι μόνο μολυβένιων .
ΦΥΡΕΡ : Σκοτώσατε ή τραυματίσατε  κανένα  συνεργάτη  σας(1)?
ΒΟΛΦ : Από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω όχι.
ΦΥΡΕΡ :  Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να σας χρησιμοποιήσουμε σαν ελεύθερους σκοπευτές εναντίον των Ρώσων παρτιζάνων ! 
ΒΟΛΦ: Ο Υπουργός των Εξωτερικών θα δεχόταν ευχαρίστως τη πρόσκληση να πάρει μέρος σε μια τέτοια ομάδα δράσης.
ΦΥΡΕΡ :  Πόσα (θηράματα) έβαλε στο σάκο του ο  Ciano  ;
ΒΟΛΦ: 400.
ΦΥΡΕΡ: Μόνο 400 !  Ο αριθμός αυτός δεν αντέχει στη παραμικρή σύγκριση με τον αριθμό των εχθρικών αεροσκαφών που κατάφερε να ρίξει σε όλη τη πορεία της ζωής του σαν αεροπόρος. Στη διάρκεια των αγώνων σκοποβολής πέρα από αυτή τη σφαγή ,σημειώθηκε μήπως και καμμία άλλη;
ΒΟΛΦ: Η σκοποβολή είναι μια θαυμάσια χαλάρωση . Σε κάνει να ξεχνάς όλα τα προβλήματά σου.
ΦΥΡΕΡ: Και είναι απαραίτητο , για χαλάρωση , να σκοτώνονται  λαγοί και φασιανοί; .......
Είμαστε τυχεροί που δεν καταλαβαίνουμε η γλώσσα των  λαγών . Θα μπορούσαν να σου έλεγαν  πάνω κάτω το εξής " Δεν μπορούσε να τρέξει καθόλου  το χοντρό  γουρούνι!" Τι μπορεί ένας γέρικος λαγός  με όση εμπειρία ζωής και αν διαθέτει , να συμπεράνει  για όλα αυτά; Η μεγαλύτερη χαρά που πρέπει να νοιώθουν οι λαγοί είναι όταν σας βλέπουν να πυροβολείτε αντί γι αυτούς  τους βοηθούς  σας.
ΓΙΟΝΤΛ Ένας άνδρας χρειάζεται να το ρίχνει και λίγο έξω. Δεν μπορείς να του το στερήσεις  και είναι δύσκολο στο πεδίο αυτό να μπούνε όρια στη φαντασία του. Σπουδαίο είναι να μπορεί να απολαμβάνει δίχως αν βλάπτει την κοινότητα.......
Υποσημειώσεις:
[1] Στο αγγλικό κείμενο  beater. Αυτός που προηγείται των κυνηγών  χτυπώντας με ραβδί τους θάμνους  για να τρομάξει τα ζώα και να τα υποχρεώσει να εμφανιστούν.

(Επιστροφή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου