Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

HITLER 'S TABLE TALK 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1942, ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Ενίσχυση της  Γερμανικής θέσης.—Tο Βρετανικό προλεταριάτο  και η απειλή της επανάστασης—Οι τρεις στόχοι της επανάστασης—Παράδεισος επί της γης —Οι τελευταίες αναλαμπές του Χριστιανισμού  .


Τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, έχω την αίσθηση ότι οι θέσεις μας έχουν καλυτερεύσει. Οι μικρές χώρες έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν  το βλέμμα τους πάνω μας γιατί μας αντιμετωπίζουν  σαν εγγυητές της τάξεως . Θα μας προσεγγίσουν ακόμα περισσότερο μόλις  δουν ότι η Αγγλία δένεται όλο και πιο στενά με το Μπολσεβικισμό. Όταν οι μάζες στην Αγγλία συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της δύναμης που διαθέτουν θα προχωρήσουν πιθανότατα σε μια αιματηρή επανάσταση. Κάποιος μπορεί να ελέγξει τις μάζες με τη δύναμη της συνήθειας -ή αλλιώς με τη βία. Τίποτα δεν με εμποδίζει να σκέφτομαι ότι κρατούν στο νησί , σα φρουρά ενάντια σε απρόσμενες καταστάσεις , συντάγματα που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα αλλού. Αν το συντηρητικό κόμμα χάσει την υποστήριξη του Στρατού , το μόνο που μπορεί  ακόμα να κάνει είναι να συμμαχίσει με τους 9.000 υποστηρικτές του Mosley. Χρειάζονται ένα Cromwell για να τους σώσει, ένας ηγέτης που μπορεί να συγκεντρώσει  τα πάντα στα χέρια του. Από έλλειψη της λύσης αυτής , η επανάσταση θα σαρώσει τα πάντα. Ένα από τα πλεονεκτήματα του εθνικοσοσιαλισμού είναι ότι πάντα γνώριζε την κατάλληλη στιγμή για να σταματήσει την επανάσταση . Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τους  ανθρώπους να εξεγείρονται , αλλά κάποιος πρέπει να είναι ρεαλιστής και να προχωρήσει πέρα από τα συνθήματα. Κανείς πλέον δεν μετρά τις αποτυχημένες ή τις εκφυλισμένες από έλειψη ηγέτη επαναστάσεις . Έχω δεν ξεχνώ  τις δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν στα 1933 και 1934. Η Επανάσταση παραβιάζει  πύλες  αλλά είναι συχνά αδύνατο  να χειραγωγηθούν οι μάζες όταν για κάποιο διάστημα αφήνονται δίχως έλεγχο.
Μία επανάσταση έχει τρεις κύριους στόχους. Πρώτα από όλα ,  οφείλει να γκρεμίσει τα διαχωριστικά ανάμεσα στις τάξεις για να δώση την ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο να ορθωσει το ανάστημά του. Δεύτερο, οφείλει να δημιουργήσει ένα μέσο όρο διαβίωσης ώστε να μπορούν και οι φτωχότεροι να διασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή Τέλος οφείλει να δημιουργήσει ένα  συγκεκριμένο τρόπο δράσης  , ώστε τα αγαθά του πολιτισμού να καταστούν  κοινό χτήμα. Οι άνθρωποι που αποκαλούν τους εαυτούς τους δημοκράτες  μας κατηγορούν για τη κοινωνική μας πολιτική σαν να πρόκειται  για κάτι το  ανέντιμο : σύμφωνα με αυτούς, η πολιτική μας θέτει σε κίνδυνο τα προνόμια της  τάξης των κατεχόντων. Τη θεωρούν σαν επίθεση εναντίον της ελευθερίας'  ελευθερία όμως γι αυτούς είναι το δικαίωμα εκείνων που διαθέτουν τη δύναμη να συνεχίσουν να την διαχειρίζονται. Αντιλαμβάνομαι την αντίδρασή τους πολύ καλά αλλά εμείς δεν έχουμε επιλογές. Ο Εθνικός σοσιαλισμός είναι ένα καθαρά γερμανικό φαινόμενο, και ποτέ δεν  είχε τη πρόθεση να ξεσηκώσει τον κόσμο. Ήταν αρκετό για μας να δώσουμε ελευθερία κινήσεων στη Ρωσία και να μας προσφερθούν μερικές αποικίες.  Και οι Άγγλοι θα μπορούσαν ακόμα να απολαμβάνουν  την άνετη ανούσια ύπαρξη τους. Είναι προφανές ότι, σε μακροπρόθεσμη βάση, δεν θα μπορούσαν  να αποφύγουν  κάποιες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. . Κανείς δεν μπορεί, στην πραγματικότητα, να γεφύρωση το χάσμα που υπάρχει μεταξύ πλουσίων και φτωχών με μόνο εργαλείο  τις παρηγοριές της θρησκείας. Αντιλαμβάνομαι, από την πλευρά μου, ότι αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στη γύμνια μου επί της γης (με την ανταμοιβή την υπέρτατη ευτυχία στον άλλο κόσμο) και σε ένα επίγειο παράδεισο , δεν θα μπορούσα, σε καμμία περίπτωση, να προτιμήσω  να τραγουδώ το Αλληλούια μέχρι τη συντέλεια του κόσμου.  
Με βάση ποιό νόμο , θείο ή μη, μόνο οι πλούσιοι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να κυβερνούν; Ο κόσμος περνά αυτή τη στιγμή μέσα από μια από τος σπουδαιότερες επαναστάσεις της ανθρώπινης ιστορίας. Βιώνουμε τις τελευταίες αναλαμπές  του Χριστιανισμού. Όλα ξεκίνησαν  με την Λουθηρανική επανάσταση.Η επαναστατική φύση αυτής της εξέγερσης έγκειται στο γεγονός ότι μέχρι τότε υπήρχε μόνο μια αρχή, τόσο για το πνευματικό όσο και το κοσμικό επίπεδο  , εκείνη του Πάπα .............. Το Δόγμα δεν μπορεί να αντισταθεί στην συνεχώς  ανανεούμενες επιθέσεις του πνεύματος της ελεύθερης έρευνας. Κάποιος δεν μπορεί να διδάξει στις 10 το πρωί αλήθειες που κάποιος άλλος καταστρέφει στο μάθημα των έντεκα. Αυτό που καταστρέφει το Χριστιανισμό σημέρα είναι το ίδιο ακριβώς που  κάποτε κατέστρεψε τον αρχαίο κόσμο. Η πανθεϊστική μυθολογία δεν μπορεί να συμβαδίσει  με τις  κοινωνικές συνθήκες της περιόδου. Μόλις εφαρμόστηκε η ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι ήσαν ίδιοι απέναντι στο θεό , ο κόσμος καταδικάστηκε σε κατάρρευση.....................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου