Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

HITLER 'S TABLE TALK 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1941 , ΒΡΑΔΥ

Προέλευση του Σιδηρού παραπετάσματος  — O Εθνικοσοσιαλισμός  δεν είναι προς εξαγωγή —Βοοειδή, καουτσούκ και πετρέλαιο. —Παρίσι και  Vichy σε αντιπαράθεση—Ευρωπαϊκή αποστολή των Νορβηγών.
Όταν η Ρωσία ύψωσε οδοφράγματα στα σύνορά της το έκανε για να εμποδίσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα και για να τους αποτρέψει από το πειρασμό κάποιων συγκρίσεων. Αυτό εξηγεί γιατί ο  Stalin ήταν υποχρεωμένος να  επιβάλει το μπολσεβικισμό στις Βαλτικές χώρες , ώστε τα κατοχικά του στρατεύματα να στερηθούν κάθε δυνατότητα σύγκρισης  σχετικά με κάποιο άλλο σύστημα. Στην αρχή αυτό, κάθε άλλο παρά ιδέα  του Στάλιν ήταν .

Είναι σπουδαίο αν δίναμε στη Γερμανία   μια μορφή  τέτοια,  που θα ανάγκαζε  κάθε ένα  επισκέπτη μας , να αποδεσμευτεί  από τις όποιες προκαταλήψεις του σχετικά με μας. Δεν θέλω να επιβάλω τον Εθνικοσοσιαλισμό σε κανένα . Αν μου έλεγαν ότι κάποιες χώρες επιθυμούν να παραμείνουν δημοκρατίες -πολύ καλά, οφείλουν να παραμείνουν δημοκρατίες με κάθε τίμημα. 
Η Γαλλία, σαν παράδειγμα, οφείλει να διατηρήσει τα κόμματά της .Όσο περισσότερα κοινωνικοεπαναστατικά κόμματα  έχει στους κόλπους της , τόσο το καλύτερο θα είναι για μας. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε σήμερα είναι ο πιο  σωστός. Πολλοί Γάλλοι  δεν θέλουν να φύγουμε από το Παρίσι , από τη στιγμή, που οι σχέσεις τους μαζί μας ,τους έχουν καταστήσει ύποπτους  στα μάτια της Γαλλίας του  Vichy . Αντίστοιχα το Vichy,   δεν δείχνει να ενοχλείται  ιδιαίτερα από τη παραμονή μας στο  Παρίσι από τη στιγμή που αν δεν ήμασταν εκεί , θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τα  επαναστατικά κινήματα.
Από τη στιγμή που η οικονομία μας θα έχει οριστικά οργανωθεί , θα πρέπει να εξετάσουμε την αύξηση της παραγωγής στο τομέα της κτηνοτροφίας. Επί πλέον οφείλουμε να διαθέσουμε  100,000 εκτάρια για τη καλλιέργεια καουτσούκ.
Λόγω των σφαλμάτων  του Καπιταλισμού , που ασχολείται μόνο με τα ιδιωτικά συμφέροντα , η εκμετάλλευση του  ηλεκτρισμού που παράγεται από την υδροκίνηση εδώ στη Γερμανία βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα..
Οι πιο σπουδαίες υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις οφείλουν κατ' αρχάς  να τεθούν στη διάθεση των περισσότερο σπουδαίων καταναλωτών, όπως η  χημική βιομηχανία σαν παράδειγμα.
Οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να ενθαρρύνουμε οτιδήποτε θα  μπορούσε να μας εξασφαλίσει κέρδος ακόμα και ενός  κιλοβάτ. Ας μην ξεχνάμε τα παλαιού τύπου εργοστάσια. Αν υπάρχει ροή των υδάτων, είναι αρκετή η οικοδόμηση  ενός  φράγματος  για την τη παραγωγή  ενέργειας.
 Το κάρβουνο κάποια ημέρα θα εξαφανιστεί , αλλά πάντα θα υπάρχει το νερό.  Μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο ορθολογικά . Κάποιος  μπορεί να χτίζει φράγματα και φράγματα και να   εκμεταλλεύεται και τις παραμικρές κλίσεις του εδάφους : έτσι υπάρχει πάντα σταθερή απόδοση  ........

 Η καινούρια μέθοδος Fischer είναι  μία από τις τελειότερες εφευρέσεις που έγιναν ποτέ.
Κάποια ημέρα η Νορβηγία θα γίνει το κέντρο ηλεκτρικής ενέργειας για όλη τη  Βόρεια Ευρώπη .Με τον τρόπο αυτό οι Νορβηγοί θα αναλάβουν επιτέλους  να εκτελέσουν,  μια ευρωπαϊκού τύπου αποστολή  . Δεν έχω μελετήσει το πρόβλημα σε ότι αφορά τη Σουηδία. Στη Φινλανδία δυστυχώς  δεν μπορεί να γίνει τίποτα πλέον.

Αν όλες οι πόλεις μας υιοθετούσαν τη δοκιμασμένη μέθοδο που εφαρμόζεται στο Μόναχο για τη παραγωγή υγραερίου θα προέκυπτε ένα τεράστιο όφελος. Στο Μόναχο το 12% του υγραερίου αποκτάται με το τρόπο αυτό.Στο Weiserheide το αέριο βγαίνει από τη γη . Η πόλη  Wels ζεσταίνεται μ΄αυτό το τρόπο .  Δεν θα με εξέπληττε αν μια ημέρα μάθαινα ότι ανακαλύφθηκε εκεί πετρέλαιο.
Αλλά το μέλλον ανήκει, ασφαλώς , στο νερό -στον άνεμο και τις παλίρροιες. Σε ότι αφορά τη θέρμανση, πιθανότατα  αυτό που θα επιλεγεί τελικά θα είναι το υδρογόνο.

(Επιστροφή)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου