Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

HITLER 'S TABLE TALK 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1941 (μεσημέρι)

Πλουτοκρατία και Προλεταριάτο της Σαξονίας- Μια απίστευτα ηλίθια Μπουρζουαζία- Ο Κάϊζερ και ο εργαζόμενος λαός- Ο Βίσμαρκ είχε δίκαιο- Χτύπημα σε κάποιους Κομμουνιστές.

Δεν υπάρχει τίποτα το παράδοξο στο γεγονός ότι ο Κομμουνισμός είχε το ισχυρότερο προπύργιό του στη Σαξονία ούτε στο γεγονός ότι  χρειαστήκαμε πολύ καιρό για να φέρουμε  στη μεριά μας τους εργαζόμενους της Σαξονίας. Εξάλλου δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σήμερα αυτοί συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιστότερους υποστηρικτές μας. Οι Σάξονες μπουρζουάδες υπήρξαν απίστευτα στενόμυαλοι.. Οι άνθρωποι αυτοί ισχυρίζονταν επίμονα ότι ήμασταν καθαροί κομμουνιστές . Κάθε ένας που  διακηρύσσει το δικαίωμα των μαζών  στη κοινωνική ισότητα είναι (κατά την άποψή τους) Μπολσεβίκος. Ο τρόπος με τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν τους ημεδαπούς εργάτες αδιανόητος. Πρόκειται για ένα πραγματικό έγκλημα που μετέτρεψε τους Σάξονες εργαζόμενους σε προλετάριους. Υπήρχε σε εκείνα τα μέρη μια δεσπόζουσα πλουτοκρατία , ανάλογη με αυτή που υπάρχει σήμερα στην Αγγλία. 
Η στρατολογία (των πολιτών) για τις ένοπλες δυνάμεις επέτρεψε να παρατηρήσουμε τη σταδιακή μείωση  της ποιότητας του ανθρώπινου υλικού στη περιοχή αυτή . Εγώ δεν κακίζω τον ανθρωπάκο  που γίνεται Κομμουνιστής  αλλά αποδίδω ευθύνες στο διανοούμενο που δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εκμεταλλεύεται για άλλους σκοπούς, τη φτώχεια αυτών των ανθρώπων. ........
Ο εργαζόμενος δεν συμμετείχε στην Εθνική ζωή. Όταν γίνονταν τα αποκαλυπτήρια  κάποιου μνημείου σε ανάμνηση του Βίσμαρκ, ή όταν γινόταν η καθέλκυση κάποιου πλοίου , ποτέ  δεν  ζητούσαν τη συμμετοχή του - μόνο τουαλέτες  ,παλτά και στολές.
Για μένα το ημίψηλο είναι σήμα κατατεθέν των αστών....... 
Στη καθέλκυση ενός πλοίου, τίποτα άλλο από ημίψηλα ακόμα και μετά την επανάσταση. Οι άνθρωποι που κλήθηκαν σε  παρόμοια εκδήλωση ήσαν απλά διακοσμητικά στοιχεία.
Ο Κάιζερ δέχτηκε αντιπροσωπεία των εργαζομένων μια και μοναδική φορά .Προχώρησε σε μια διακριτική επίπληξη  απειλώντας τους έμμεσα  ότι θα αποσύρει την αυτοκρατορική εύνοια από τα πρόσωπά τους.
Στις τοπικές τους συγκεντρώσεις , οι αντιπρόσωποι , είχαν, υποθέτω αρκετό χρόνο για να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα που προέκυπταν από την αυτοκρατορική ομιλία.
΄Οταν ήλθε ο πόλεμος, η ζημιά είχε γίνει ήδη, και ήταν πολύ αργά να επιδιορθωθεί.
Επιπλέον οι άνθρωποι στάθηκαν υπερβολικά δειλοί για να συντρίψουν τη Σοσιαλδημοκρατία . Ήταν αυτό που ήθελε να κάνει ο Βίσμαρκ  μέσα από  τη συνέπεια μιας καλής κοινωνικής νομοθεσίας.
Αν είχαν ακολουθήσει  με τρόπο συστηματικό  το μονοπάτι αυτό, θα μπορούσαμε  να φτάσουμε το στόχο μας σε λιγότερο από 20 χρόνια.
Ο Thaelmann(1) είναι κλασσικό παράδειγμα αυτών των μετριοτήτων  που δεν είναι σε θέση να ενεργήσουν διαφορετικά από το τρόπο που ενεργούν.. Δεν είναι τόσο έξυπνος όσο ο Torgler (2)  σαν παράδειγμα. Είναι ένας στενόμυαλος άνθρωπος. Αυτός είναι ο λόγος που απελευθέρωσα το Torgler  ενώ οφείλω να κρατώ ακόμα κλειδωμένο τον Thaelmann, όχι από πείσμα ,αλλά για να μη του επιτρέψω να γίνει ενοχλητικός. Μόλις εξαλειφθεί ο κίνδυνος από τη Ρωσία  θα επιτρέψω και σ΄αυτόν να φύγη.
Δεν χρειάζεται να κρατώ κλειδωμένους τους Σοσιαλδημοκράτες και πραγματικά το μόνο που φοβάμαι από αυτούς είναι πως θα μπορούσαν  να βρουν μια βάση στο εξωτερικό σε θέση  να υποστηρίξει τις επιθέσεις τους εναντίον μας.(3)
Το σύμφωνο με τη Ρωσία ποτέ δεν άφησε να υπονοηθεί  ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην υιοθέτηση διαφορετικής συμπεριφοράς απέναντι στο κίνδυνο.
Αντιμετωπίζοντας τους ξεχωριστά, βρίσκω τους Κομμουνιστές μας, χίλιες φορές πιο συμπαθητικούς από όσο τους βρίσκει ο Starhemberg(4).
Υπήρξαν ανθεκτικοί σύντροφοι .Κρίμα που δεν έμειναν λίγο παραπάνω στη Ρωσία .Μπορούσαν να επιστρέψουν τελείως αποθεραπευμένοι.

Υποσημειώσεις:
[ 1] Ernst Thälmann (1886 –  1944) Ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας  (KPD) στα χρόνια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Συνελλήφθη από την  Gestapo sta 1933 και κλείστηκε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως για 11 χρόνια. Εκτελέστηκε το 1944 στο Βuchenvald.
[ 2] Ernst Torgler (1893 - 1963) Γερμανός πολιτικός .Αγωνίστηκε αρχικά μέσα από τις τάξεις του σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και όταν έγινε η διάσπαση του SPD πέρασε στις τάξεις του USPD . Στα 1920 το USPD ενώθηκε με το Κομμουνιστικό Κόμα (KPD) και ο Torgler όπως και το σύνολο σχεδόν των συντρόφων εντάχθηκε στο νέο σχήμα. Στις πολιτικές  εκλογές του 1924 εκλέχθηκε  Βουλευτής. του KPD.Τρία χρόνια μετά εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας .Στα 1929 ήταν  πλέον, ο ισχυρότερος άνδρας του Κόμματος ....
Στα 1933 κατηγορήθηκε σαν υπεύθυνος της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέστρεψε το Reichstag , δικάστηκε στη Λειψία και τελικά αθωώθηκε από έλλειψη στοιχείων. .............
Στα 1940 βρέθηκε να υπηρετεί στο υπουργείο προπαγάνδας . Μετά τη Γερμανική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση ο Torgler εξακολούθησε  να εργάζεται στο Υπουργείο προπαγάνδας  με τομέα ευθύνης του τη  προπαγάνδα στο Ανατολικό Μέτωπο.
Στα τέλη του 19141 κλήθηκε  να μεταβεί στη Τσεχοσλοβακία για να βοηθήσει το Heydrich στην ανάπτυξη μιάς φιλολαϊκής πολιτικής ...........
Με το τέλος του πολέμου ο Ernst Torgler προσπάθησε να δικαιολογήσει ένα μέρος τουλάχιστον της πολιτικής του συμπεριφοράς ισχυριζόμενος ότι η συνεργασία του με τους Εθνικοσοσιαλιστές ήταν προιόν εκβιασμού αλλά λίγο αργότερα διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε σχέση μαζί τους.
[3] Ο Otto Strasser στα 1935 είχε κάνει χρήση ραδιοσταθμού που εξέπεμπε από τη Τσεχοσλοβακία για να μεταδώσει  μια σειρά από παράνομες  ραδιοφωνικές  εκπομπές  με στοχο το Χίτλερ και τη Γερμανική  Κυβέρνηση. Για τη δράση του αυτή είχε καταδικαστεί από δικαστήριο της Πράγας σε  πεντάμηνη φυλάκιση ( 5/12/35)
[4] Ernst Rüdiger Camillo Starhemberg (1899 – 1956 ) Αυστριακός πολιτικός ηγέτης της Heimwehr πρώτα και στη συνέχεια του Χριστιανικού Κοινωνικού Κόμματος /Πατριωτικού Μετώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου