Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΧΕΡΜΑΝ ΓΚΑΙΡΙΝΓΚ:ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

(Πολιτική ομιλία  στο Sportpalast του Βερολίνου  στις 9 Απριλίου 1933.)


Γερμανίδες και Γερμανοί !

Έχω μιλήσει σε πολυάριθμες συγκεντρώσεις, και έχω κατ' επανάληψη πάρει θέσεις σε πολλά ζητήματα. Αλλά σήμερα είναι για μένα μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή : είναι ιδιαίτερη επειδή σήμερα στέκομαι μπροστά από Γερμανούς που είτε καθημερινά εργάζονται σκληρά είτε είναι υποχρεωμένοι να ζουν σε καθεστώς τρομερής ένδειας, και έχουν διδαχτεί από την εμπειρία τους τι είναι ο εθνικός σοσιαλισμός , και τι σημαίνει η νίκη του για τους παραγωγικούς πολίτες.

Αγαπητοί μου πολίτες ! Ζούμε μέσα σε μια Εθνικοσοσιαλιστική επανάσταση. Υπογραμμίζουμε τον όρο «σοσιαλιστική » επειδή πολλοί μιλούν μόνο για μια «εθνική» επανάσταση. Έννοια αόριστη , αλλά και λανθασμένη. Δεν ήταν μόνο ο Εθνικισμός αυτός που μας οδήγησε σ΄αυτή τη σημαντική ανακάλυψη. Είμαστε υπερήφανοι που θριάμβευσε μαζί του και ο γερμανικός σοσιαλισμός .

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, υπάρχουν μεταξύ μας άνθρωποι που υπογραμμίζουν τη λέξη «εθνικός» με τρόπο υπερβολικά έντονο, και οι οποίοι δεν θέλουν να ξέρουν τίποτα για το δεύτερο μέρος της κοσμοθεωρίας μας , κάτι το οποίο δείχνει ότι έχουν αποτύχει να κατανοήσουν και το πρώτο μέρος. Εκείνοι που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν έναν γερμανικό σοσιαλισμό δεν έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται εθνικιστές.

Μόνο αυτός που υπογραμμίζει το γερμανικό σοσιαλισμό είναι αληθινά εθνικιστής. Όποιος αρνείται να μιλήσει για το σοσιαλισμό, οποίος αντιλαμβάνεται το σοσιαλισμό μόνο με τη καθαρά μαρξιστική έννοια, ή ανακαλύπτει στη λέξη «σοσιαλισμός» ένα δυσάρεστο ήχο , δεν έχει καταλάβει δυστυχώς τη βαθύτερη έννοια του εθνικισμού. Δεν έχει καταλάβει ότι κάποιος μπορεί να είναι εθνικιστής μόνο όταν αντιμετωπίζει ανοιχτά και ξεκάθαρα τα κοινωνικά προβλήματα . Από την άλλη , κάποιος μπορεί να είναι πραγματικός σοσιαλιστής μόνο όταν βλέπει ξεκάθαρα ότι ο εθνικισμός πρέπει να θριαμβεύσει για να προστατεύσει το ζωτικό χώρο του λαού του από τις εξωτερικές δυνάμεις.

Ακριβώς όπως ο εθνικισμός προστατεύει τους πολίτες από τις εξωτερικές δυνάμεις, έτσι ο σοσιαλισμός εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών μέσα στο Κράτος.

Θέλουμε να απελευθερωθεί η δύναμη του λαού εντός του Έθνους , που θα οργανώσει το λαό για μια ακόμα μια φορά, σε ένα ισχυρό μέτωπο. Ο κάθε πολίτης πρέπει και πάλι να έχει την αίσθηση ότι ακόμα και αν βρίσκεται στην απλούστερη και η χαμηλότερη θέση, η ζωή και ευκαιρίες του είναι εξασφαλισμένες. Οφείλει να διαπιστώσει ότι η ύπαρξή του είναι ριζωμένη στην ύπαρξη του λαού του., και ότι πρέπει να υπηρετεί το λαό του με όλες του τις δυνάμεις. Για να  διασφαλίσω όμως ότι κάθε άτομο θα έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει , ότι κάθε Γερμανός , θα είναι σε θέση να δραστηριοποιηθεί, να εργαστεί , ότι για μια ακόμη φορά θα μπορεί να υποστηρίξει τον εαυτό του, οφείλω να εργαστώ επίσης για να διασφαλίσω στα σύνορά μας εκείνες ακριβώς τις συνθήκες  που επιτρέπουν την υλοποίησή όλων αυτών.

Εμείς δεν κάναμε μια εθνική επανάσταση, με την έννοια ενός άγονου, ξεπερασμένου υπέρ-πατριωτισμού, αλλά αυτή ακριβώς η επανάσταση, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, είναι μια Εθνικοσοσιαλιστική επανάσταση. Προηγουμένως, οι δύο τάσεις που τη συνθέτουν πολέμησαν μεταξύ τους, διαιρεμένες από μίσος και ατυχή εχθρότητα. Εθνικισμός και σοσιαλισμός βρέθηκαν αντιμέτωποι : η αστική τάξη υποστήριξε τον εθνικισμό, οι μαρξιστές τον σοσιαλισμό. Η αστική τάξη έπεσε σε ένα άγονο υπέρ-πατριωτισμού, χαμένο μέσα στη φιλειρηνική δειλία. Από την άλλη πλευρά, ένα μαρξιστικό στρώμα του λαού, μια μαρξιστική τάξη, δεν ήθελε να έχει καμιά σχέση με το Ράιχ και το λαό. Δεν υπήρχε γέφυρα ανάμεσά τους.


Ο Μαρξιστικός σοσιαλισμός εκφυλίστηκε σε ένα ενδιαφέρον που είχε να κάνει μόνο με αμοιβή ή το στομάχι. Η αστική τάξη εκφύλισε τον εθνικισμό σε ένα άγονο υπέρ-πατριωτισμό. Και οι δύο έννοιες, συνεπώς, πρέπει να αποκατασταθούν και να παρουσιαστούν ξανά στους ανθρώπους μέσα από ένα  κρυστάλλινης καθαρότητας σχήμα .
Ο εθνικισμός της κοσμοθεωρίας μας έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Το κίνημά μας  αρπάζει την έννοια του σοσιαλισμού από τους άνανδρους Μαρξιστές και αποσπά την έννοια του εθνικισμού από τα άνανδρα αστικά κόμματα, και τις ρίχνει μαζί στο χωνευτήρι της κοσμοθεωρίας μας, ώστε να παραχθεί μία διαυγής σύνθεση : ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός . Αυτές βάζουν τα θεμέλια για την αναγέννηση του λαού μας.  Να γιατί αυτή η επανάσταση ήταν Εθνικοσοσιαλιστική................................


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου